fredag 20 februari 2015

appelflappen

Hej folks, här kommer ett litet snabbt recept på "appelflappen" typ inbakad äppelpaj, ett nederländskt recept som är jätteenkelt att göra och som smakar superdupergott.

Man behöver:

1 paket smördeg (räcker till 10 appelflappen)
4 äpplen
ett halvt ägg, lättvispat
socker
kanel

Man börjar med att låta smördegen tina i ca 10 minuter, och så värmer man ugnen till 220 grader. Under tiden skalar man äpplena och skär i små bitar, blanda i socker och kanel efter smak och lägg en liten hög på varje smördegsruta, vik sedan ihop smördegen på hälften så det blir en trekant, se bild 1;
(p.s var noga med att trycka ihop degen på kanterna så dem inte öppnar sig i ugnen)

Pensla med ett halvt lättvispat ägg och söt på lite socker, ställ in i ugnen och grädda i ca 15 minuter på 220 grader tills de börjar bli lite gyllenbruna.
Efter exakt 15 minuter såg mina ut såhär;
(och de va perfekta om man får säga det om sina egna bakverk hehe)
Snabbt, enkelt och supergott! Prova gärna och skriv vad ni tycker! 

Nu tar jag nog lite avstånd från sötsakerna igen, efter tårtor och kakor igår samt appelflappen och semlor idag haha.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar